Helfrich en Zorg

Helfrich en zorg is verschillend op te vatten. Wij bedoelen hiermee de zorg rondom u als kousendrager;

Bent u zelf in staat om elastische kousen Aan én Uit te trekken?

Misschien wilt u heel graag zelfstandig uw kousen aan en uit trekken, maar lukt het u niet met alleen uw handen en een glijzak.

De kans is zeker aanwezig dat u het met een armverlengd hulpmiddel wel kunt!

Om te voorkomen dat u toegewezen bent op thuiszorg (het is fantastisch dat er thuiszorg is, als het echt nodig is) helpen wij u graag om te kijken of u het met een armverlengend hulpmiddel wel zelf kunt.

Onze werkwijze:

Tijdens het aanmeten en/of passen van de elastische kousen in een van onze praktijkadressen kunnen wij met u oefenen met de diverse hulpmiddelen.

Nog beter is het om aan huis in uw eigen omgeving, met uw eigen stoel, bank of bed te oefenen. Wij kunnen dan een ergotherapeut bij u thuis laten langskomen. Een ergotherapeut is specialist op het gebied van houding, kracht en lichaamsinspanning en kan uw situatie goed beoordenen. 

De ergotherapeuten waarmee wij samenwerken zijn bekend met alle armverlengende hulpmiddelen en hebben deze ook allemaal bij zich om met u te oefenen en eventueel achter te laten om u zelf te laten oefenen.

Wanneer u met de ergo-therapeut tot een uiteindelijke keuze gekomen bent kunt u +/- 2 weken met het hulpmiddel oefenen. Bij problemen kunt u de ergotherapeut bellen en wanneer het goed gaat, krijgen wij een rapport van de ergotherapeut en regelen wij de toestemming van uw zorgverzekeraar en leveren wij u uw eigen nieuwe hulpmiddel.

Het hulpmiddel en de tijd van de ergo-therapeut worden vergoed vauit de basisverzekering van uw ziekenfonds.

In alle gevallen staat u als patiënt voorop en bent u ook de eindbesluiter over wat er gaat gebeuren. Mocht u wel enthousiast met een hulpmiddel beginnen, maar naar verloop van tijd niet meer in staat zijn om het zelf te doen, dan behoudt u ten alle tijde recht op hulp van de thuiszorg.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.