Helfrich's Kousentips

Tip 1
Zorg ervoor dat uw vingernagels niet te lang zijn, dat er geen scherpe randjes aan zitten en dat uw hakken niet te ruw zijn. Dit kan de kousen beschadigen. Gebruik grip-handschoenen voor het aantrekken en verschuiven van de kousen.

Tip 2
Gebruik geen bodylotion of vette zalven onder de kousen. Zo nodig uitsluitend ’s avonds aanbrengen en ’s ochtends de huid wassen voor de kousen aan gaan. Vet en olie tasten de rubbers in de kousen aan. U kunt wel onze Helfrich Kousengel op waterbasis gebruiken. Verkoelend en jeukstillend en zorgt voor minder schilfervorming.

Tip 3
Gebruik voor het aan- en uittrekken een glijzak. Beter voor uw lichaam en voor het behoud van uw kousen. U kunt een glijzak op 2 manieren onder de kous vandaan trekken. Onderaf via de tenen (van u af) en bovenlangs via de knie (naar u toe).

Tip 4
Trek een elastische kous in laagjes naar boven en trek nooit aan de bovenste rand. Vouw de kous na de enkelbocht naar buiten toe en trek aan de binnenkant van de kous. Doe dit per stukje van 5-10 cm en uw kous verdeelt zich mooi over het been.

Tip 5
Wordt het aan- en uittrekken lastiger en wilt u niet elke dag hulp in huis? Vraag ons om een ergotherapeut langs te sturen. Deze kan met u oefenen met  armverlengende hulpmiddelen. Zowel het bezoek van de ergotherapeut als het te gebruiken hulpmiddel worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wij regelen alles voor u.

Tip 6
Was de kousen bij voorkeur om de 3-4 dagen. Dit mag met de hand of in de wasmachine op 30 of 40 graden. Varosoft is een speciaal wasmiddel voor elastische kousen en bandages. In de wasmachine bij voorkeur in een waszakje.

Tip 7
Kousen gaan 6-7 maanden mee. Daarom krijgt u 2 paar. Vervang uw kousen elke 12-14 maanden (afh. van de zorgverzekeraar) voor het behoud van voldoende drukklasse op de aderen in uw benen.

Tip 8
Staat op het labeltje van uw kousen geen L of R, dan kunt u ze aan beide benen dragen.

Tip 9
Weet u dat u altijd zelf mag kiezen wie uw kousen levert? Ook wanneer u kousen via het ziekenhuis of vanuit een verpleeghuis krijgt, kunt u aangeven dat u ze via ons geleverd wenst te krijgen. Het ziekenhuis of verpleeghuis levert zelf geen kousen maar stuurt een recept door, u dient onze naam wel zelf door te geven tijdens het opmeten.