Aan- en uittrekhulpmiddelen

Het aan- en uittrekken van elastische kousen kan een hele klus zijn. Wij kunnen u helpen om deze klus makkelijker te maken en ervoor te zorgen dat u het zelf kunt blijven doen, zolang uw fysieke toestand dat toelaat!

Heel belangrijk om voor u zelf naar te kijken is of het aan- en/of uittrekken van therapeutische elastische kousen niet te veel van uw lichaam of uw energieniveau gaat vergen.
Wanneer u de kousen zelf aan en/of uittrekt, maar daarna even niets kunt omdat u helemaal buiten adem bent, of het lukt u nu nog net zelf, maar wel op zo'n manier dat het ook zomaar niet meer lukt, dan is dit het moment om onze hulp in te schakelen.

De zorgverzekeraars hebben de regel dat wanneer er zorgkosten (in dit geval thuiszorg) bespaard kan worden of voorkomen kan worden, dat een hulpmiddel dan (grotendeels) vergoed wordt vanuit de basisverzekering.
Om tot het voro u juiste hulpmiddel te komen is het verstandig om een ergo-therapeut in te schakelen. Die kunnen namelijk samen met u kijken wat het juiste hulpmiddel is bij uw fysieke toestand en uw lichaam.

Ook de bezoeken van de ergo-therapeut worden vergoed vanuit de basisverzekering.

De ergo-therpauet laat het gekozen hulpmiddel achter om te oefenen en neemt na 1-2 weken weer contact op. Of hij/zij komt nog een keer langs om te oefenen, of wanneer het goed gaat, maakt de ergo een rapport op en met dat rapport kunnen wij u een origineel hulpmiddel leveren. 

Het doel hierbij is zelfredzaamheid en minder fysieke belasting op uw lichaam voor het aan- en uittrekken van Therapeutische elastische Kousen.

Ook wanneer u geen zorgkosten bespaart, maar met bijvoorbeeld de Doff n' Donner het aan- en uittrekken prettiger wilt maken voor u en de thuiszorg, bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij hebben alle aan- en uittrekhulpmiddelen in ons assortiment.

Van de bekende glijzakken tot alle uitgebreidere armverlengende hulpmiddelen.

         

 

 

Butler

Doff’n Donner

Steve +

Handylegs

Dressbudy

Kousen
pistool aan/uit

OrthOmate


Wanneer u vragen heeft over het aan- en uittrekken en wat voor u de mogelijkheden zijn kunt u altijd met ons bellen! 0512-745151